Rosa Engelbrecht
Gefionsvej 16
7000 Fredericia
tlf. 75911922
engelbrecht@c.dkJeg er født i Vestjylland 1945, men har boet i Fredericia  fra 1953 indtil 1980, hvor familien flyttede til Gårslev. I sommeren 2000 flyttede vi igen til Fredericia.

Jeg er uddannet på Kolding Børnehaveseminarium 1980. Tog i 2000 en ny uddannelse som web-designer og har siden arbejdet som kurator med arbejdsområder som, udstillinger, web-design, fotografering, layout, registrering. Som fotograf er jeg autodidakt. I flere år har jeg, som freelance fotograf, løst opgaver som; affotografering, registrering, foto til turistbrochurer, postkort, plakater og CD cover for museer, kulturforvaltninger, kirker, private m.fl.
   Gennem årene har jeg optaget adskillige diasserier til historiske foredrag, leveret foto til artikler i tidsskrifter, aviser, bøger samt til en række websider. Jeg har gennemillustreret fire historiske bøger og fire kunst- kataloger og fremstillet flere hjemmesider.

Omkring 1994 fik jeg lyst til at bruge fotografiet som kunstnerisk udtryksform. Siden har jeg deltaget i en række konkurrencer, med en del præmieringer.

Jeg har fra 1995 haft den glæde at få lov at udstille mine kunstneriske fotografier på skoler, institutioner, gallerier og kunstforeninger rundt om i Jylland og på Fyn, ofte med separatudstillinger og efter invitation.

Jeg har solgt billeder til institutioner, private og gallerier.

Motiverne finder jeg hovedsagelig i linier, detaljer og farver i naturen og de ting vi færdes iblandt. Gennem mine billeder vil jeg gerne vise, at vi i en hektisk og kaotisk tid har brug for at se og opleve den ro og harmoni, som findes i de nære, enkle og ofte oversete ting. Dermed sætter jeg også fokus på værdier vi bør passe på og spor vi efterlader os.